18 Δεκ 2016

και ξαφνικά ΜΑΜΑ (Instant Mom)

Το "Instant Mom" της Ελληνοκαναδέζας Νία Βαρντάλος μεταφράστηκε στα Ελληνικά και κυκλοφορεί και στην Ελλάδα με τον τίτλο "και ξαφνικά ΜΑΜΑ".
Αν είστε θαυμαστές της ή fans των καλών κωμικών ταινιών, όπως εγώ, τότε την γνωρίζεται από υπέροχες ταινίες όπως το "Γάμος αλά Ελληνικά", το Μισώ την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, το "Έρωτας αλά Ελληνικά", το "Helicopter Mom" και το πιο πρόσφατο "Γάμος αλά Ελληνικά 2".
Αυτό που δεν ξέρατε και μπορείτε να διαβάσετε στο βιβλίο της και θα σας κάνει να την θαυμάσετε ακόμη περισσότερο είναι πως όσο γυρίζονταν οι περισσότερες από αυτές τις ταινίες στις οποίες μας προσέφερε άφθονο γέλιο και το υπέροχο και πηγαίο κέφι και χιούμορ της, εκείνη διένυε κάποιες από τις δυσκολότερες μέρες της ζωής της.

Όταν οριστικοποιήθηκε η υιοθεσία της κόρης μας, σφιχταγκάλιασα τις υπέροχες κοινωνικές λειτουργούς μας και τους έκανα μια ερώτηση: "Όλα αυτά τα χρόνια γιατί δεν ήξερα για τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάδοχες οικογένειες και περιμένουν να βρουν γονείς;" Η απάντηση διατυπώθηκε προσεχτικά: "Επειδή... περιμέναμε πολύ καιρό να βρεθεί κάποιος σαν εσάς."
Μάλιστα.  
Χρειάζονταν έναν εκπρόσωπο. Χρειάζονταν έναν υποστηρικτή. Χρειάζονταν έναν φαφλατά σαν εμένα. 

Η Νία ήθελε να γίνει Μαμά. Ήθελε να χαρίσει ένα παιδί στον υπέροχο σύζηγό της που λατρεύει και την λατρεύει, τον Ίαν Γκόμεζ. Ήθελε να χαρίσει ένα παιδί στην ίδια. Έμεινε αρκετές φορές έγκυος κι απέβαλε. Οι αποβολές συνεχίστηκαν και με παρένθετες μητέρες. Στο βιβλίο αυτό περιγράφει το ταξίδι της μέχρι την Μητρότητα με σκοπό να βοηθήσει και να κάνει γνωστούς σε όλους τους υποψήφιους γονείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να γίνουν γονείς καθώς και τους τρόπους με τους οποίους δεν μπορούν να γίνουν γονείς.
Όλο το ταξίδι της το περιγράφει με το υπέροχο μοναδικό της χιούμορ που το πρόσφερε συνέχεια κι απλόχερα στους γύρω της ακόμη κι όταν μέσα της πέθαινε...
Το πρώτο πράγμα που με εγκλώβισε ήταν η πρώτη κιόλας σελίδα, η αφιέρωσή της, και παρέμεινα εγκλωβισμένος μέχρι την τελευταία σελίδα του μοναδικού αυτού βιβλίου, ενός οδηγού προς την μητρότητα καθώς κι ενός οδηγού για το μετά, για την ανατροφή ενός παιδιού, για την αντιμετώπιση κρίσεων και δυσκολιών που συναντούν όλοι οι γονείς.
Για την κόρη μου: Πίστευα πως γνώριζα τι σημαίνει αγάπη, μέχρι που γνώρισα εσένα.
Η Νία και ο Ίαν έγιναν γονείς! Έγιναν γονείς σε μία νύχτα! Η Νία μοιράζεται με γενναιοδωρία το ταξίδι της μαζί μας! Εμείς, της ευχόμαστε να είναι για πάντα τόσο υπέροχη και χαρούμενη μαμά, όσο υπέροχος και χαρούμενος άνθρωπος ήταν πριν, θαυμάζουμε κι εμπνεόμαστε από την δύναμή της και την αισιοδοξία της που δεν την εγκατέλειψε ολοκληρωτικά ποτέ.
Είναι ένα ταξίδι που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε μαζί της κι έχει να σας προσφέρει πολλά.
Στην Ιλάρια: Σε ευχαριστώ που καταλαβαίνεις γιατί καμιά φορά δακρύζω όταν σε κοιτάζω.

Βρείτε το επόμενο βιβλίο σας εδώ! Βρείτε το "και ξαφνικά ΜΑΜΑ" εδώ:
Το "Ξαφνικά Μαμά" στις Eκδόσεις Κλειδάριθμος
Το "Ξαφνικά Μαμά" στα Public
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου