17 Μαρ 2017

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΟΥ

Η τριλογία "Ξύπνα", "Ζήσε", "Φύγε", της Λίζα ΜακΜάν



Δεν ήθελα να περιμένω.  Έχω διαβάσει ήδη τα δύο πρώτα βιβλία της τριλογίας, με το τρίτο να με περιμένει υπομονετικά στο ετοιμόρροπο κομμάτι της βιβλιοθήκης μου με τα αδιάβαστα. 

Ο μόνος λόγος που δεν το διάβασα ακόμη ήταν γιατί ήθελα να αρχίσω τους Εξισορροπιστές του φίλου μου Κώστα Παύλου, που ήδη από τα πρώτα κεφάλαια με παγίδευσε στην δύνη του.  Αμέσως μετά θέλω να διαβάσω τι Νύμφες της Εροιβιάς της υπέροχης Βασιλικής Τσούνη, που περιμένω πως και πως την κυκλοφορία του.

Οπότε θα αργήσω αρκετά να ολοκληρώσω την τριλογία και δεν ήθελα να περιμένω να σας μιλήσω για αυτήν.


Η Τζέινι είναι μία από τους λίγους ανθρώπους που έχουν μία συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα.  Η Τζέινι είναι "Παγιδευτής Ονείρων".  

Όταν βρίσκεται στον ίδιο χώρο με κάποιον που ονειρεύεται, στην βιβλιοθήκη του Λυκείου της για παράδειγμα, όπου κάποιος μαθητής λίγο παραπέρα έχει αποκοιμηθεί πάνω σε μια στοίβα σημειώσεις, μπαίνει μέσα στο όνειρό του και παρακολουθεί σαν θεατής.  Η διείσδυση δεν γίνεται με δική της βούληση.  Τα όνειρα την τραβάνε μέσα τους σαν ισχυρός μαγνήτης και την κάνουν δική τους χωρίς να το θέλει.  Κι όταν γνωρίζεις τα όνειρα κάποιου, τότε αυτομάτως γνωρίζεις τα βαθύτερα μυστικά του.  


Το χάρισμα είναι τόσο επικίνδυνο όσο και πολύτιμο.  Και η χρήση του έρχεται με μεγάλο κόστος.
Τα βιβλία είναι τόσο καλά δομημένα και τόσο απλά γραμμένα που διαβάζονται σαν νερό, χωρίς να σε κουράσουν καθόλου και χωρίς στιγμή ανίας.  Η περιπέτεια της Τζέινι θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τα δεδομένα σου και να προβληματιστείς.  

Πόσα κομμάτια του εαυτού σου θα θυσίαζες για να βοηθήσεις κάποιον; 

Η τριλογία της Lisa MacMann είναι υπέροχη και την συστήνω ανεπιφύλακτα! Μπορείτε να βρείτε και τα τρία βιβλία σε πολύ καλή τιμή στα βιβλιοπωλεία Ιανός!

Βρες το επόμενο βιβλίο σου εδώ!
Βρες την τριλογία της Λίζα ΜακΜάν εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου